“Toka është e sheshtë, NASA po mashtron”, 38-vjeçari ka argumentet dhe habit shkencëtarët

0
235
Loading...

Një kilian udhëheq një grup që siguron se Toka nuk është e rrumbullakët. Argumentet e tyre janë shumë të diskutueshme dhe krijojnë debate të mëdha. Ai madje beson se NASA gjithmonë na ka gënjyer.

Miguel Ortiz është një kilian 38 vjeçar, i cili është administrator i grupit “Tierra Plana Chile”, një hulumtim ku shpesh bëhen debate të mëdha. Ortiz moderon komentet agresive dhe përpiqet të bindë gjithnjë e më shumë njerëzit se Toka është e sheshtë. Kjo është e kundërta e asaj që na kanë mësuar në shkollë dhe ky kilian nuk beson se Toka është e rrumbullakët. Grupi përbëhet nga rreth 1700 anëtarë dhe ata e quajnë veten “tokësheshtë”.

Por si e justifikon teorinë e tij?

Në një intervistë për radion kiliane “Publimetro” ai iu përgjigj shumë pyetjeve.

Ai shpjegoi se nuk duhet të ketë një ndalesë në Shtetet e Bashkuara për një fluturim nga Kili në Australi, nëse planeti është i rrumbullakët. Përkundrazi, në një hartë të sheshtë, është një çështje e nxjerrjes së vijës së drejtë.

Përveç kësaj, ai gjithashtu thotë se shumë autoritete na kanë mashtruar gjithë këtë kohë. Ai vuri në dukje se, për shembull, fotot që NASA na tregon ku shihet se Toka është e rrumbullakët “është një vepër, e pranuar nga e njëjta faqe dhe janë një produkt i Photoshop”.

Ai beson se ka një komplot në këtë drejtim:

Ka një doktrinë të tërë që fillon me sistemin arsimor të imponuar nga edukimi jezuit, të gjitha të bazuara në një kontekst fetar dhe metafizik”.

Ortiz kërkon që të ketë më shumë tolerancë me këtë lloj teorie:

Nuk e kam ndalur thirrjen time, e kuptoj se ka tallje sepse është e vështirë të asimilohet. Ajo që unë pyes është mënyra e dhunshme në të cilën trajtohet kjo çështje. U kërkoj njerëzve që të kenë një mendje të hapur ndaj ideve të reja, të ndryshme nga ato që ata janë mësuar të mendojnë, sepse duhet të ketë vend për dyshim”.

 

Komento:
Loading...