Ngriheni me vështirësi në mëngjes? Mund të jetë tregues për diçka serioze

0
102
Loading...

Nëse keni vështirësi për t’u zgjuar në mëngjes, nuk jeni vetëm. Teksa mëngjeset sa vijnë dhe errësohen, të qëndruarit nën shtroje, në të ngrohtë, është padyshim një tundim i madh.

Por nëse deri më tani ia keni vënë fajin përtacisë, rezulton se pas vështirësisë për t’u ngritur në mëngjes qëndron një problem psikologjik nga i cili mund të vuani.

Quhet dysania dhe është një term i përdorur pikërisht për të përshkruar pamundësinë kronike për t’u ngritur në mëngjes.

Ata që janë të prekur nga kjo gjendje psikologjike, janë gjatë gjithë kohës me dëshirën për t’u shtrirë, megjithatë kjo gjendje ka edhe një impakt më serioz.

Kjo gjendje, që duhet gjithashtu klinomania, nuk është ende e njohur zyrtarisht, por ata që e vuajnë thonë se është reale.

Sipas Psych2go, ajo lidhet shpesh me problemet e shëndetit mendor, pasi ata që e kanë këtë gjendje, vuajnë gjithashtu nga ankthi dhe depresioni.

Ndonëse njerëzit me këtë gjendje shpesh e lidhin me mungesën e gjumit, ata që janë të prekur nga Dysania kanë një ndjenjë të fortë, gati adiktive për t’u kthyer në shtrat.

Komento:
Loading...