FOTOT: Tre shpikjet shqiptare, nga treni me kuaj, te ura dhe karuseli

0
325
Loading...

Nuk u ka munguar fantazia shqiptarëve, as edhe guximi.

Gazetari Ilir Ikonomi poston në faqen e tij në Facebook tre shpikje shqiptare, praktike por të rrezikshme, qe u takojne vitet 1919-20.

1. “Tren” me kuaj që rrëshqet mbi shinat e dekovilit të braktisur nga austriakët në rrugën Durrës-Tiranë.

kuaj

2. Urë mbi Shkumbin e periudhës osmane, por e përshtatur me një platformë druri dhe parmakë për transportin e motorizuar të ushtrive të huaja gjatë Luftës së Parë Botërore.

ura

3. Karuzel prej druri në Elbasan. Në foto janë infermieret dhe një oficer i Kryqit të Kuq Amerikan për të parë lodrën e çuditshme prej druri.

vinc

Komento:
Loading...