Arkivat Përditshëm 30 November, 2018

Bullgarët do blejnë “Telekom Albania”?

Operatori i dytë më i madh në Shqipëri në fushën e shërbimeve celulare Telekom Albania është në negociata intensive për t’iu shitur kompanisë bullgare...

Shqiptarët, paga më të ulta se në vitin 2000: Shqipëria, ndër 3 vendet me...

Shqiptarët sot kanë paga reale më të ulta se në vitin 2000. Këtë gjë e thotë Organizata Ndërkombëtare e Punës. Madje, nga të dhënat e...

Fluturon paraja jashtë bankave, arrin në 2.1 miliardë euro, nivelet më të larta në...

Ndërsa e gjithë bota po shkon drejt ekonomisë pa cash, duke e kufizuar në minimum përdorimin e parasë fizike, në Shqipëri po ndodh krejt...

Makinat që do të ndalohen të hyjnë në Shqipëri

Që prej datës 2 dhjetor 2018 në territorin shqiptar nuk do të hyjnë më automjete që kanë më shumë se 10 vjet përdorim. Drejtoria e...

Ligji që zgjidh lëmshin e pronave

Në kulmin e protestave për prishjen e ndërtimeve pa leje në zonën e Unazës së Re, qeveria ka dërguar me urgjencë në Parlament dy...

Ndryshimi në ligj: Vetëm një banesë legalizohet, e dyta paguhet

“Kush pastaj ka ngrehina të kategorisë së Bashkimit, Kujtimi, Agronit, Edmondit, Ramazanit, të largohet sa më shpejt që aty, të mos na dali përpara”. Vetëm...

Në kampin ku fëmijët mësohen të vrasin për atdheun

Këshilla numër 1 që marrin fëmijët nga instruktorët në këtë kamp: “Mos e shihni armikun si qenie njerëzore”. Ky është një kamp nacionalistësh ukrainas, të...

Kumbari i Fake News: Njihuni me shkruesin më prodhimtar të dezinformimit

Anisa Subedar / BBC – Christopher Blair gjerb një gllënjkë kafe. Më pas, me kujdes, përqendrohet në tre ekranet, përballë tij. Është në zyrën...

Fari i Aleksandrisë, mrekullia e botës antike që jetoi 1 600 vjet

Që kur Aleksandri i Madh i liroi egjiptianët nga dominimi persian, lidhjet mes grekëve dhe egjiptianëve u forcuan aq shumë sa edhe mbreti i...

Pasardhësit e Ismail Qemalit: Ja çfarë ka mbetur nga Babai i Kombit

Kjo është një intervistë e realizuar në kuadrin e 100 vjetorit të Shpalljes së Pavarësisë. Dy pasardhësit e Ismail Qemalit, Ariana dhe Darling Vlora...
Loading...